Idrettsmassasje

Massasje - Idrettsmassasje/ dybdemassasje

Om massasje

Massasje er en terapiform, der muskulaturen, sener og bindevevet behandles gjennom ulike behandlingsteknikker. Ved å stimulere huden og det underliggende vevet blir hele kroppen stimulert, siden huden, som kroppens største organ, er tilknyttet alle andre organer, direkte eller indirekte. Massasje har mange helsefremmende effekter, i tillegg til at den behandler spesifikke plager, som f.eks. rygg- og nakkesmerter som kan ha oppstått pga. overbelastning eller feilbelastning.


Massasje kan ha følgende effekter

  • Øke blod- og lymfesirkulasjon og utskillelse av avfallsstoffer.
  • Redusere spenninger, smerter og stivhet i muskulaturen og kroppen.
  • Øke fysisk og psykisk avspenning og velvære – siden massasje fører til at nivået av hormonene serotonin og dopamin økes.
  • Redusere stressfølelsen og stressrelaterte plager – siden massasje fører til at kroppen reduserer utskillelsen av stresshormonet kortisol i blodet.
  • Bidra til bedre søvn – siden massasje fører til økt nivå av hormonet serotonin som har stor betydning for søvn.
  • Bidra til bedre immunforsvar og lavere blodtrykk – siden massasje fører til redusert utskillelse av hormonet kortisol i blodet.

Idrettsmassasje/ dybdemassasje

Dette er en kraftigere og mer spesifikk massasje som går dypere inn i vevet. I tillegg til grep og teknikk fra klassisk massasje brukes det her dyptgående behandlingsteknikker som myofascial behandling og behandling av muskelknuter/ triggerpunkter.

Denne massasjeformen har som hensikt å påvirke bindevevet og løsne anspente og ømme punkter i musklene, og med dette bryte opp spenninger, redusere smerter, og sørge for bedre bevegelighet og funksjon.

I forbindelse med fysiske/ sportslige prestasjoner brukes denne massasjeformen som et tiltak for en bedre og raskere restitusjon, og for å forebygge skader.


Massasjebehandlingen tilpasses den enkelte personen og utgangssituasjonen med hensyn til valg av behandlingsområder, og valg og intensitet av grep og behandlingsteknikker.


Foreligger det en spesifikk problemstilling, f.eks. nedsatt bevegelighet og/ eller smerter/ spenninger i muskulaturen, vil det før og etter massasjen bli gjennomført en aktiv bevegelsestest, for å kunne vurdere selve problemstillingen og effekten av massasjen.

Tilbakemeldinger fra klienter

som har mottatt Idrettsmassasje/ dybdemassasje hos meg


Teksten publiseres med klientenes tillatelse.

Den enkelte valgte selv hva en ønsket å skrive om og hvordan en ønsket å signere teksten.

"Jeg vil absolutt anbefale massasje hos Petra!

Jeg føler meg veldig trygg hos henne, da hun er god til å forklare hva hun gjør og hvorfor hun gjør det. Hennes bakgrunn som fysioterapeut gjør at hun er profesjonell, med høy grad av kunnskap.

Jeg har fått både klassisk massasje, og dybdemassasje hos henne. Min favoritt er dybdemassasje da jeg merker at det fungerer veldig bra til min rygg og nakke. Petra er opptatt av at man som kunde skal ha en behagelig opplevelse. Ønsker man musikk, varmeteppe, høyere eller lavere temperatur i rommet, får man det. Hun er også flink til å sjekke ut underveis om trykket er passe, eller må justeres opp eller ned. Hun tester bevegelighet, både før og etter timen for å sjekke effekt av massasjen.

Jeg kommer til å fortsette behandling hos henne, og anbefaler henne på det sterkeste."


Mona K. 60 år

Gavekort


Det er mulig å få kjøpt gavekort.

Ved bestilling velger man enten et konkret tilbud (f.eks. Dybdemassasje 45 min.) eller et valgfritt beløp. Oppgradering av gavekort er mulig.